Gyorslinkek

  • Vitaindító
  • Felhívás
  • Tájékoztató
  • Felhívás
  • Csíkszeredai mesterképzés

Login

Top Panel

Sikeresen zárult gyógynövényes tanfolyamunk!

gyogynoveny tanf

A háromnapos felkészítő tanfolyamra a gyógynövény -termesztési, feldolgozási és hasznosítási tudnivalók iránt érdeklődők jelentkezését várta Alapítványunk. Az informális, azaz az részvételi elismervényen kívül hivatalosan elismert diplomát nem biztosító képzést elsősorban azok figyelmébe ajánlottuk, akik a környező hegyvidéki kaszálókról, legelőkről begyűjthető gyógyfüveket alaposabban szerették volna megismerni, vagy akár saját felhasználásra a konyhakertben termeszteni.

A gyakorlatorientált tanfolyamon a termesztési és begyűjtési tudnivalók mellett a gyógynövények szárításáról, feldolgozásáról és helyes tárolásáról is szó volt. A tanfolyam első napján a résztvevők az alapítvány csibai tangazdaságában ismerhették meg a
 gyógynövénytermesztés alapvető lépéseit, míg a második napon a feldolgozással, szárítással kapcsolatos fogásokat a neves felcsíki füvesembertől, Macalik Ernőtől sajátíthatták el. A képzés zárónapján a hallgatók Csíkszereda határában, Szécsenyben szakemberek irányításával a spontán flórában fellelhető gyógynövények felismerését és azonosítását gyakorolhatták.

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

eea

psr cimlap