Gyorslinkek

  • Vitaindító
  • Felhívás
  • Tájékoztató
  • Felhívás
  • Csíkszeredai mesterképzés

Login

Top Panel

Napirenden a székelyföldi agrárinnováció

konferencia

A székelyföldi agrárinnovációval foglalkozó programsorozatunk újabb fontos állomását jelezte a 2018.május 26-án szervezett Műhelykonferencia. Az Alapítványunk székhelyén szervezett szakmai fórumon (Kísérlet vagy modell. Az agrárinnováció, mint székelyföldi fejlesztési paradigma) magyarországi szakértők, térségi intézmények szakemberei és társadalomelemzők vettek részt.

Az elhangzott előadások és hozzászólások azzal a kérdéssel foglalkoztak, hogy a székelyföldi innovatív agrárkezdeményezések milyen mértékben kínálnak új fejlesztési paradigmát a térségi társadalom számára, milyen jellegű és mértékű ezeknek az innovációknak a társadalmi ismertsége és elfogadottsága, illetve milyen gyakorlati megoldások növelhetik az új kezdeményezések társadalmi beágyazottságát. A rendezvény szakmai összegzései, illetve a témakörhöz kapcsolód részelemzések június végén jelennek meg Intézményünk tematikus könyvsorozatának újabb kiadványában.

Az agrárinnováció társadalmi megítélésének és elfogadásának kérdésköre egyben arra is lehetőséget kínált, hogy a résztvevők véleményt cseréljenek Alapítványunk újabb szakmai kezdeményezéséről, amely a precíziós technológiáknak az agráriumban való hasznosításával foglalkozik.

A Műhelykonferencián részt vett Bolyki Bence, a precíziós gazdálkodással foglalkozó magyarországi konferencia (PREGA) főszervezője, az agroinform.hu mezőgazdasági hírportál vezetője, Dr.Milics Gábor egyetemi docens, a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület elnöke és Varga Péter stratégiai tanácsadó, a Digitális Jólét Program szakértője. Ez a szakmai rendezvény ily módon tevékenyen hozzájárult az ez év szeptemberében megszervezésre kerülő, a precíziós gazdálkodás székelyföldi meghonosításával foglalkozó szakmai fórum előkészítéséhez is.

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

eea

psr cimlap