Gyorslinkek

  • Vitaindító
  • Felhívás
  • Tájékoztató
  • Felhívás
  • Csíkszeredai mesterképzés

Login

Top Panel

Záróvizsgáztak a csíkszeredai vadgazdák

33755862 10212111118752638 4459960672289030144 n

Két éve indította meg vadgazda mérnöki mesterképzését Csíkszeredában a Szent István Egyetem (SZIE) a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvánnyal együttműködve.. A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Vadvilág Megőrzési Intézetének képzése közkedvelt és sikeres a székelyföldi térségben. Az első évfolyam végzős hallgatói május 28-án tettek sikeres záróvizsgát Gödöllőn. A hallgatókat Dr. Tőzsér János rektor, valamint a szak vezetője, Dr. Heltai Miklós köszöntötte. Az eseményen jelen volt továbbá Dr. Urbányi Béla, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar dékánja; Dr. Csányi Sándor, a Vadvilág Megőrzési Intézet igazgatója; Balog Eszter, a Kárpát-medencei Agrár és Vidékfejlesztési Innovációs Központ vezetője; valamint a vadgazda mesterképzés oktatói.

A Szent István Egyetem szakmai portfóliójában kiemelt helyen szerepel a Kárpát-medencei jelenlét. A SZIE elkötelezett a külhoni magyarság szülőföldön boldogulásának ügye mellett. Az egyetem ennek mentén alakította ki öt országra terjedő kapcsolatrendszerét, melyben az anyaországi központ mellett Kárpátalján, Székelyföldön, Vajdaságban, s új szereplőként Felvidéken is tevékenykedik. Kárpát-medencei hálózatát az egyetem innovációs potenciálként élteti és fejleszti. A külhoni rendszer székelyföldi lába pedig rangidősként említhető, hisz az egyetem határon túli helyszínei közül a csíkszeredai képzési központ huszonhét éves múltra tekint vissza.

Az immár vadgazda mérnök mesterdiplomával rendelkező búcsúzó hallgatók megköszönték az elmúlt két év munkáját oktatóiknak. Köszönetnyilvánításukba kiemelték, hogy a képzés során oktatóik nemcsak új ismereteket, hanem egy teljesen új szemléletet is át tudtak adni nekik. Ígérték, hogy a képzés jó hírét viszik magukkal mindenhová és javasolják annak elvégzését minden vadgazdálkodás, vadászat iránt érdeklődőnek. A Szent István Egyetem szeptembertől újabb évfolyammal indítja vadgazda mesterszakját Csíkszeredában, a Pro Agricultura Hargitae Universitras Alapítvánnyal együttműködésben, melyre a nyári pótfelvételi időszakban is tudnak még jelentkezni az érdeklődő erdélyi hallgatók.

(Forrás:https://szie.hu/zarovizsgat-tettek-az-elso-szekelyfoldi-vadgazdak)

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

eea

psr cimlap